Дългогодишният бранител на Ливърпул Джейми Карагър е на мнение, че "мърсисайдци" ще осъществят страхотна сделка, ако разкарат бунтаря Рахим Стърлинг за 49 милиона паунда.

Както е известно, трансферът на английския национал е пред финализиране, като по всичко личи, че петкратният европейски шампион ще приеме третата оферта на Манчестър Сити.

"Рахим е много добър млад футболист, но все още не е достигнал нивото на футболисти като Майкъл Оуен, Уейн Руни, Роби Фаулър или Райън Гигс, когато те са били на неговите години", смята Карагър, цитиран от "Скай спортс".

"Затова няма съмнение, че тези 49 милиона паунда са страхотна сделка за Ливърпул. Това е чудесна трансферна сума. Поздравления за собствениците, които показаха невероятна сила в този казус."

"Така Ливърпул изпраща послание към другите клубове и настоящите си футболисти. Със сигурност в бъдеще босовете ще искат да спрат изтичането на най-добрите футболисти в други клубове."

"Цената не е нещо, което Рахим може да контролира и ще се разрази дебат дали той наистина струва толкова. Цената е свързана с националността и потенциала му."

"Но ако той може да помогне на Сити да спечели още титли и ги доближи до успех в Шампионската лига, те биха сметнали, че тези пари са си заслужавали", добави Карагър.