Рахийм Стърлинг очаквано ще играе в Манчестър Сити. „Скай Спортс“ съобщи, че Гражданите са спазарили нападетеля с Ливърпул за около 49 милиона паунда, след  като преди това две техни предложения бяха отхвърлени. 

Информацията определено изглежда достоверна, тъй като бе потвърдена и от „Прес Асоусиейшън“. Очаква се да бъдат уточнени някои подробности, след което футболистът да премине медицински тестове. 

Случилото се обаче е напълно логично, след като Стърлинг вдигна бойкот при Червените и настрои феновете срещу себе си. По-рано днес стана ясно, че той няма да пътува за турнето в Тайланд, което бе още един ясен знак, че е близо до преминаване на „Етихад Стейдиъм“. 

По този начин Стърлинг ще се превърне във втория най-скъп трансфер на британски играч, след този на Гарет Бейл в Реал Мадрид, който бе на стойност 86 милиона лири през 2013-а. 

Неговите отношения с мениджъра Брендън Роджърс и ръководството така или иначе започнаха да се влошават, след като през февруари отказа да поднови контракта си с мърсисайдци. В негово лице пък Сити се сдобива освен с класен нападател, така и с играч създаден на Острова, което е важно за едно от условията на Висшата лига.