Кръг преди края на сезона Ливърпул загуби от Кристъл Палас с 1:3 в последния официален мач на Стивън Джерард на стадион "Анфийлд".

"Мърсисайдци" откриха резултата в средата на първото полувреме, когато Адам Лалана се възползва от грешка на противниковата отбрана. Малко преди почивката обаче Джейсън Пънчън реализира страхотно попадение от пряк свободен удар и възстанови равенството.

Преди да изтече един час игра момчетата на Алан Пардю сътвориха пълен обрат. Влезлият секунди по-рано като резерва Вилфред Заха вкара на празна врата, но на повторенията останаха съмнения за засада.

В последната минута Палас получи несъществуваща дузпа и макар Миньоле да парира удара на Мъри, последният направи успешна добавка.

Ливърпул е пети в таблицата с актив от 62 точки и вече няма математически шансове за място в Топ 4. Кристъл Палас е 12-и с 45 пункта.


Преди началото на срещата зрителите по трибуните скандираха името на Стивън Джерард, оказвайки му бурна подкрепа с добре познатото "You'll never walk alone".

Самият двубой обаче започна вяло и протичаше в почти тренировъчно темпо. Шут на Коутиньо беше блокиран, а от изпълнение корнер не се случи нищо интересно. После Шкъртел се включи в атака, но не застраши противниковата врата.

В средата на първото полувреме Уорд получи отдясно, но Джерард се хвърли смело в краката му и футболистът на Палас не успя да центрира по най-добрия начин. Боласие отправи свиреп снаряд около границата на наказателното поле, но Шкъртел застана на пътя на кълбото и изби с глава.

В 26-тата минута Ливърпул откри резултата при първата си опасна атака. Уорд и Дан не се разбраха, позволявайки на Адам Лалана да напредне и да реализира с плътен удар в горния ляв ъгъл.

Гостуващият отбор се втурна да търси изравнителен гол, но на два пъти стреляше над напречната греда. Първо това стори Ледли, а след това и Боласие.

В края на първото полувреме Палас изравни напълно заслужено. Джейсън Пънчън застана зад топката при пряк свободен удар и я прати в долния десен ъгъл след виртуозно изпълнение с левия крак.

След подновяването на играта Хендерсън беше блокиран, а после Айб намери мрежата, но от нейната външна страна. Лалана отправи тупалка от дистанция, но над напречната греда.

Точно преди да изтече един час игра Кристъл Палас сътвори пълен обрат. Деян Ловрен не се ориентира добре и беше надигран от Боласие, който сервира топката за влезлия секунди по-рано като смяна Вилфред Заха. Последният вкара на празна вратата, но при попадението останаха съмнения за засада.

Легендата Стивън Джерард можеше да обере овациите малко след това, но неговият хубав удар по земя беше спасен от Хенеси. На отсрещната врата Яник Боласие финтира бранител и стреля, но в напречната греда!

Последва натиск на домакините, които на няколко пъти разиграваха опасно пред пеналта на своя опонент. Джерард стреля от пряк свободен удар, но над целта.

Малко преди края Рахим Стърлинг падна в наказателното поле след единоборство с бранител, но реферът не даде сигнал за нарушение. На отсрещната врата пък Миньоле отрази изненадващ удар с левачката на Пънчън.

В последната минута на редовното време Лукас Лейва спъна Вилфред Заха извън наказателното поле, но реферът посочи бялата точка. Миньоле парира удара на Глен Мъри, но нямаше какво да стори при добавката отблизо - 1:3!


Ливърпул - Кристъл Палас 1:3

1:0 Адам Лалана - 26'

1:1  Джейсън Пънчън - 43'

1:2  Вилфред Заха - 60'

1:3  Глен Мъри - 91'

 

Ливърпул: Миньоле, Шкъртел, Ловрен, Джан, Айб (Ламбърт - 65'), Джерард, Хендерсън, Морено (Синклеър - 87'), Коутиньо, Лалана (Лейва - 65'), Стърлинг

Кристъл Палас: Хенеси, Уорд, Дан, Кели, Суаре, Пънчън, Ледли, Макартър, Лий (Заха - 59'), Боласие (Мъри - 83'), Шамак (Мъч - 76')