Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс няма съмнения, че той е възможно най-подходящият човек, за да върне успеха на отбора.

Заради колебливото представяне от началото на сезона Роджърс е подложен на доста критики, като дори започва да се говори за неговото уволнение.

Това е в рязък контраст на ситуацията в края на миналия сезон, когато Ливърпул замалко не спечели титлата във Висшата Лига. Според мнозина обаче успехите през миналия сезон са се дължали повече на гения на Луис Суарес, отколкото на работата на Брендън Роджърс.

Той от своя страна настоява, че промените през лятото са били прекалено големи и има нужда от време, за да вкара отбора в правия път.

"За мен нещата са ясни - не мисля, че има по-добър човек за работата тук от мен", коментира Роджърс.

"Преди седем месеца ние почти спечелихме титлата неочаквано. Имах време да работя с играчите и ние ги изведохме отвъд това, което някой в този клуб бе постигал от доста време".

"През този сезон направихме трудно начало с нови играчи, по-малко време за тренировки, млади играчи. Практически започваме отново".

"След като прекарах два сезона и половина тук и видях за какво е този клуб и какво можем да извлечем от играчите, когато сме в най-доброто си ниво, не мисля, че има по-добре подготвен човек от мен да се справи".

"Критиките са нормални когато не печелиш мачовете си. Във футбола всичко е много краткосрочно. Същите хора, които ме критикуват сега вероятно преди 6-7 месеца казваха, че съм прав във всичко. Така са нещата във футбола".

"Като мениджър, трябва да приемеш това  и да се бориш още по-здраво, за да донесеш успех. Този период гарантира, че ще направя това".