Луис Суарес заяви, че ако е бил на мястото на Стивън Джерард е можело да прекрати кариерата си след кошмарната грешка срещу Челси през миналия сезон.

Тогава в решителен мач в борбата за титлата капитанът на Ливърпул се подхлъзна в центъра на терена и това доведе до гол за лондончани.

Ливърпул загуби с 0:2 и до голяма степен загуби шансове за титлата. Суарес коментира въпросния мач в своята автобиография, извадки от която се появиха в британските медии.

По отношение на Джерард той опита да направи комплимент за силата на характера му, за да продължи напред. Английските медии обаче извъртяха това като препоръка да спре с кариерата си.

"Ако бях на мястото на Стиви, не знам дали щях да мога да продължа да играя. Емоционално трябва да е много, много трудно", коментира Суарес.

"В предишните седмици се изговори толкова много за него, очакванията бяха толкова големи, приказките бяха за него как извежда Ливърпул, неговия отбор, към първа титла от 20 години, на 25-годишнината от трагедията в Хилсбъро, в която почина неговия братовчед. И след това се случва това".

"Капитанът, бившият юноша, легендата на клуба, чистокръвният Скаузър и той имаше малшанса да направи решителната грешка. Той все още не е спечелил лигата".

"Стиви беше започнал да вярва, всички бяхме започнали да вярваме. И сега това бе отнето от него ей така, с подхлъзването срещу Челси".

"Аз съм убеден, че ако Челси не бяха вкарали така, нямаше изобщо да могат. Но веднъж като изоставаш срещу тях, е практически невъзможно да се върнеш в мача".

Суарес продължи с коментара си за въпросния мач, изказвайки недоумение от нежеланието на Челси да се бори за победата.

"Знаехме, че ако те искат да спечелят титлата, а хората забравят, че те все още имаха шанс за това, те трябва да играят за победа. Да бавят време още докато резултатът бе равен и не им беше от полза беше нещо, което не разбирах".

"Всеки треньор играе както му е удобно, така че нямам проблем със защитната им игра. Единствено не ми хареса как започнаха да бавят време от самото начало".

"Чудех се "защо правят това от първата минута". Дори попитах един от играчите им. Той ми отговори "Какво искаш да направя? Ако той ни кара да играем така, трябва да играя така. Какво мога да направя? Ако не действам така, няма да съм титуляр".

"Не играхме много добре, но честно казано не мисля, че можехме да направим нещо различно. Имахме 10 човека пред нас, почти всичките в наказателното поле".

"Начинът, по който бавеха времето ни разочарова. Те се опитаха да ни изнервят и мисля, че ние се поддадохме на това. Не трябваше да позволяваме да ни увличат в това нещо".

"Моуриньо знаеше - ако бави времето, ако накъсва играта, ние ще се разочароваме, ще играем по-безумно, ще направим нещо. Извадиха ни от рутината".