Защитникът на Ливърпул Коло Туре отказа възможността да премине в турския Трабзонспор. 

Твърдеше се, че котдивоарецът е пред трансфер в отбора, където щеше да играе много повече, а вероятно да получава и доста добри пари. 

В крайна сметка обаче, 33-годишният бранител е решил да изпълни контракта си с Червените, който е до следващото лято, въпреки че изобщо не е сигурно колко време ще прекара на терена. 

„Все още съм част от Ливърпул. Говорих с треньора и той ми показа, че продължавам да бъда част от плановете му. Привилегия е да играя за този отбор и съм много щастлив, че мога да нося екипа на този легендарен клуб” заяви Туре пред „Спор Авоар”. 

„Чувствам се добре във физическо отношение. На 33 години съм и съм готов за предизвикателства, като това, че не съм имал сериозни контузии, може би ми помага. Трабзонспор наистина силно ме искаше, но прецених, че е по-добре да остана в Ливърпул. Наистина в друга лига вероятно щях да бъда повече време на терена, но аз съм биткаджия, така че продължавам да бъда част от клуба” добави той. 

През миналата кампания Туре записа 24 участия за Мърсисайдци, като през този сезон ще се конкурира за място в центъра на отбраната с Мартин Шкъртел, Мамаду Сако, Даниел Агер и Деян Ловрен.