Тотнъм ще опита да отмъкне нападателя на Лил Дивок Ориги, който бе считан за сигурно ново попълнение на Ливърпул, твърдят последните слухове. 

Наскоро се появиха информации, че Червените са договорили с френския тим да платят първоначално 6 милиона паунда за футболиста, като сумата може да се увеличи с още 3,5 милиона в зависимост от постигнатите успехи. Освен това мърсисайдци щели да оставят играча още един сезон във Франция. 

Борбата за подписа на футболиста обаче явно не е приключила, след като от „Уайт Харт Лейн” също искат да го вземат, а и няколко други клуба следят ситуацията. Самият Ориги не знае къде ще продължи кариерата си. 

„Все още обмислям нещата. Вярно е, че имам предложения от цяла Европа. Сега просто да преценя внимателно къде ще израстна най-много като играч и личност. Смятам, че най-много до две седмици всичко ще бъде ясно” заяви 19-годишният игра. 

Младокът направи силно впечатление на световното първенство, където се превърна в титуляр за тима на Марк Вилмотс, измествайки от единайсеторката Ромелу Лукаку. Разписа се в мача с Русия, когато донесе победата в самия край на двубоя.