Барселона ще започне днес официални преговори за трансфера на звездата на Ливърпул Луис Суарес. Това твърди авторитетният Скайспортс.

Според английската медия изпълнителният директор на "Мърсисайдци" Йън Еър е приел делегация от Барселона днес, с които ще започне преговори.

Счита се, че Суарес има клауза за разтрогване на договора, която за един от двата испански гранд - Реал Мадрид или Барселона е около 80 милиона лири.

Барселона обаче смята, че след инцидента с ухапването на Джорджо Киелини цената на Суарес е паднала и не е толкова. Предполага се, че испанският клуб преговаря за трансфер за около 60 милиона.

От Ливърпул обаче ще опитат да действат твърдо и да настояват, че цената на Суарес не се е променила. По подобен начин миналото лято те отказаха да го продадат на Арсенал, въпреки че и тогава футболистът имаше тежко наказание заради ухапването на Бранислав Иванович.

Компромисният вариант се очаква да бъде включването в сделката на Алексис Санчес. От Барселона са склонни да платят около 30 милиона лири кеш и да добавят чилийският нападател.

Вчера спорният директор на Барселона Андони Субисарета коментира, че Суарес има нужните качества да играе за Барселона и че е проявил "смиреност, като се е извинил". Ден по-рано уругваецът публикува официалното си извинение, което се смята, че е изискано от Барселона като условие за негов трансфер.

Днес от каталунците стигнаха още по-далеч в ухажването на Суарес, като самият президент Хосеп Мария Бартомеу заяви на пресконференция:

"Луис Суарес се извини за действията си и това му прави чест. Не е лесно да признаеш грешките си".

"ФИФА ни покани на изслушване на 19 август, за да кажем какво мислим за санкцията", каза още Бартомеу, макар по-вероятно да имаше предвид наказанието на Барселона да не прави трансфери, което бе временно прекъснато докато тече обжалване.

Същевременно на този етап той отрече, че Алексис може да напусне:

"Получихме оферти за Алексис Санчес. Има отбори, които са заинтересовани, но ние ще го задържим за следващия сезон".