Ливърпул обяви официално трансфера на Адам Лалана от Саутхямптън.

За трансфера на 26-годишният английски национал се говореше още от края на миналата седмица и сега той вече е факт. Нападателят на "Светците" премина успешно медицински прегледи при "Мърсисайдци" и подписа дългосрочен договор.

Официално не се съобщава платената от Ливърпул цена, но според Дейли Мейл тя е 23 милиона лири.

"Футболен клуб Ливърпул е радостен да обяви привличането на Адам Лалана от Саутхямптън. Лалана подписа дългосрочен договор и ще носи фланелката с номер 20", се казва в изявление на официалния акаунт на Ливърпул в туитър.

Мениджърът Брендън Роджърс не скри задоволството си от трансфера.

"Радостни сме да си осигурим услугите на един от топ-талантите във Висшата Лига в лицето на Адам Лалана. Неговият характер отговаря на таланта му".

"Той е изключителен млад човек, който обича играта и най-важното, има желание да се развива. Адам е мотивиран да бъде най-добрия, който може да бъде и да е част от нещо специално. Уверени сме, че той пасва точно с това, което се опитваме да правим в Ливърпул".

"През последните два сезона видяхме, че има тактическият усет да се адаптира към това, което се иска от него и да поставя отбора над личните си амбиции. Радвам се, че действахме бързо и той ще носи фланелката на Ливърпул през следващия сезон. Той осъзнава, че има конкуренция за места в този отбор и е жаден да се развива повече".

Самият Лалана също изрази радостта си да премине в Ливърпул.

"На луната съм от щастие. Още не мога да повярвам. Нямам търпение да започнем предсезонната подготовка и да работя с отбора", бяха първите му думи пред клубната телевизия на Ливърпул.

"Искам да благодаря на всички в Саутхямптън, аз бях там повече от 14 години. Сега съм развълнуван за следващата глава от кариерата ми, идвайки в специален клуб като Ливърпул. Това е голяма стъпка напред".

"Отборът се върна в Шампионската Лига и всички ми обясняват, че атмосферата във вторник и сряда вечер на Анфийлд е нещо специално. Ламбърт вече е тук и той ми разказва за нещата. Страхотно е, че мога да продължа кариерата си с него. Това е специален момент".