Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че евентуалното класиране на мърсисайдци в топ 4 на английската Висша лига за втори пореден сезон ще е значителна крачка напред за "червените". 

"Ще е огромно постижение. Всъщност това беше основната ни цел в началото на сезона. Искаше ни се да сме шампион, но след няколко месеца стана ясно, че няма да ни се получи. 

Целта е класиране в Шампионска лига, това ще е страхотен успех. С тази група, която имаме, с начинът, по който стигнахме до финал, с контузиите, които имахме, това ще е огромен успех. 

Всичко е до играчите и те се справят абсолютно перфектно до момента. Проблемът е, че в неделя също имаме важен мач.  Нямаше как да планираме финала в Шампионска лига, очевидно. 

Никой в началото на сезона не бе мечтал за това. Разбира се, искахме да стигнем максимално далеч, но основната цел беше топ 4. Работихме здраво за това и сега трябва да доведем нещата до край. Ако успеем, ще се докажем, но казвам "ако". Ще говорим когато се случи. Трябва да играем футбол и да изчакаме края", каза Клоп.

В момента Ливърпул се намира на 3-ото място в класирането с актив от 72 точки, с 1 повече от 4-ия Тотнъм и 6 от Челси, но и двата лондонски тима са с мач по-малко.