Нападателят на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен призна, че може да сложи край на кариерата си, ако напусне "Олд Трафорд" след края на сезона.

Ветеранът е в последната година от договора си с "Червените дяволи" и като цяло няма предпоставки двете страни да подпишат нов контракт.

30-годишният щурмовак в последно време непрекъснато страда от контузии и това му пречи да се наложи в клуба, което навежда до мисълта, че от Юнайтед едва ли биха се възползвали от възможността да му предложат нов договор.

"С удоволствие бих останал в Юнайтед още много дълго време, но ще трябва да се види какви са бъдещите планове на сър Алекс", коментира Оуен бъдещето си пред таблоида "Сън".

"Мога да вкарвам на това ниво в продължение на още няколко години, без проблем. Харесва ми наистина възможността да играя за топ клуб, какъвто е Юнайтед", добави опитният нападател.

"Честно казано обаче не си представям да премина в някой тим от по-долните дивизии, аз не съм за такива отбори, които се борят за своето оцеляване"

"Вероятно отново ще мога да вкарвам голове, ако играя за по-слаб отбор, но възможностите ми няма да бъдат толкова много и ще изпитвам по-малко удоволствие от играта", не пропусна да отбележи бившият английски национал.

"Просто не чувствам, че съм за слаб отбор и не бих играл в такъв", каза още той.

"В Юнайтед играя с много качествени футболисти и това до голяма степен ми помага. Просто знам кой съм и къде съм играл, така че ще ми бъде трудно да премина в някой по-слаб тим"

Оуен получи поредната си травма тези дни. Нападателят ще трябва да отсъства от терените още един месец, след като преди това тъкмо се бе възстановил от друга контузия.

"През миналия сезон се чувствах добре и като цяло бях здрав през повечето време, но получих контузия във финала на Карлинг Къп"

"Сега тази нова травма е много неприятен момент за мен, но се надявам да се оправя скоро и да играя в колкото се може повече мачове през този сезон"

30-годишният футболист също така призна, че ще се радва да сложи край на кариерата си с трофея от Шампионската лига и с титлата от вътрешното първенство.

Ако обаче Юнайтед му предложат нов договор, нападателят ще продължи да играе за клуба толкова дълго, колкото пожелае сър Алекс.

Owen could hang up his boots