Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че Тотнъм играе същият футбол, какъвто практикува и неговият отбор, въпреки че след победата с 3:0, "шпорите" са с 12 точки пред "червените дяволи" и са отбелязали 21 гола повече.

"Това беше мач с два отбора, които практикуват повече или по-малко един и същ стил на игра", заяви Ван Гаал на пресконференцията след мача срещу Тотнъм.

"И двата отбора трудно губят топката и смятам, че първият гол беше фатален. Иначе мачът отиваше към равенство".

"През първото полувреме бяхме по-добри, а през втората част те. Имахме шанс да открием резултата чрез Марсиал, но за жалост той не успя да отбележи", продължи холандецът.

"Имаше някои недоразумения в центъра на нашата защита. Предварително знаехме, че Алдервейрелд е много опасен с глава и се бяхме подготвили, но той се справи великолепно и успя да вкара втори гол. Допуснахме и трето попадение 60 секунди по-късно и мачът свърши".

Луис ван Гаал имаше предложение да поеме Тотнъм през 2013-14, но той предпочете Юнайтед и на въпроса дали е направил грешен избор, холандецът избухна.

"Тотнъм е голям клуб, но Даниел Леви знае, че предизвикателството за мен да поема Манчестър Юнайтед беше нещо страхотно. Съжалявам за Тотнъм, но Манчестър Юнайтед е по-голям клуб. Това е доста жалък въпрос от ваша страна, но щом ви прави щастливи - ОК, радвайте се".

В края на пресконференцията Ван Гаал заяви, че Юнайтед все още има шанс да влезе в топ 4.

"Шест мача са 18 точки. Така, че естествено, че имаме шанс, но определено сега ще е малко по-трудно".