Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал избра Уейн Руни за капитан на отбора през новия сезон. Втори капитан ще бъде Дарън Флетчър.

"За мен винаги е било важно да избера капитана на отбора. Уейн показа страхотно отношение към работния процес", сподели ван Гаал, цитиран на официалната страница на клуба в интернет.

"Бях впечатлен от неговия професионализъм и отношение към тренировките, както към моята философия. Той е чудесно вдъхновение за младите футболисти в отбора и аз вярвам, че той ще играе със сърце и душа, носейки капитанската лента."

"Дарън Флетчър ще бъде втори капитан. Дарън е лидер по природа и ще носи капитанската лента когато Уейн не играе. Дарън е много опитен футболист и се ползва с уважението на колегите си в съблекалнята. Зная, че той ще се справи добре", добави холандският специалист.

Самият Руин също коментира избора на новия мениджър на "Червените дяволи". Решението на Ван Гаал донякъде е изненадващо, защото според мнозина специалисти Робин ван Перси бе сочен като фаворит за лентата, заради близките си отношения с треньора.

"За мен и моето семейство е огромна чест да бъда капитан на този велик клуб. Ще изпълнявам ролята си с голяма гордост. Отборният дух винаги е бил много висок в съблекалнята и съм благодарен на мениджъра за вярата в мен. Нямам търпение да изведа отбора с капитанската лента в първия ни мач за новия сезон в събота", каза Руни.

Дарън Флетчър заяви: "Доволен съм, че бях избран за вице-капитан. Това е много специален момент за мен и моето семейство. С Уейн винаги сме работили добре заедно и ще продължим по същия начин. Искам да благодаря на мениджъра за гласуването доверие".