Манчестър Юнайтед победи с 2:1 Брентфорд в мач от 8-ия кръг на Висшата лига. Итън Пинок откри резултата за гостите в добавеното време на първата част, но след почивката Алехандро Гарначо и Расмус Хойлунд донесоха обрата за "червените дяволи". Успехът бе първи за тима на Ерик тен Хаг от 5 срещи във всички турнири.

Още в първите три минути двата отбора си размениха по една по-интересна ситуация. Първо домакините центрираха опасно отляво чрез Бруно Фернандеш, но Марк Флекен успя да пресече близкото до голлинията подаване. Малко след това балонно центриране от другата страна на терена бе пропуснато от защитниците в червено, но Кевин Шаде не се ориентира и не успя да засече топката.

В 25-ата минута разбъркване в пеналта на “пчеличките” даде възможност на Гарначо да предизвика спасяване на Флекен. След половин час игра Кристиан Ньоргор стреля много опасно, но Андре Онана се намеси добре и спаси.

В 34-ата минута футболистите на Ерик тен Хаг пропуснаха много добра ситуация чрез Кристиан Ериксен, който успя да достигне една топка в наказателното поле и макар че бе напълно сам, той я прати над вратата.

"Пчеличките” успяха да открият резултата дълбоко в добавеното време, когато Итън Пинок се възползва от центриране на Микел Дамсгор и прати топката в мрежата за 0:1.

Манчестър Юнайтед успя да стигне до бързо изравняване в началото на втората част чрез Алехандро Гарначо. След хубаво центриране на Рашфорд от вътрешността на терена, аржентинецът засече топката с отсечен удар и реализира за 1:1.

Крилото отправи нов много опасен изстрел в 50-ата минута, когато Флекен трябваше да се намесва решително. Малко след това и Каземиро пробва рефлекса на нидерландеца. “Червените дяволи” продължиха да бъдат активни пред наказателното поле, като Бруно Фернандеш също получи добра възможност да стреля.

В тези минути основно влияние върху играта на тима имаше Алехандро Гарначо, който бе основна заплаха за вратата на Брентфорд. Добро впечатление правеше и играта на Расмус Хойлунд. Именно датчанинът успя да осъществи пълния обрат за Манчестър Юнайтед в 63-ата минута, когато той бе изведен сам срещу Флекен след брилянтна асистенция на Фернандеш и елегантно реализира за 2:1.

В 68-ата минута Диого Далот се озова очи в очи и отправи удар, който обаче бе спасен. “Червените дяволи” продължиха да държат нещата в свои ръце и да демонстрират много по-голяма настойчивост в единоборствата, което им даваше възможност да печелят голяма част от тях.

В 81-ата минута Гарначо получи възможност да стреля от изгодна ситуация, но право в ръцете на Флекен. В последните минути футболистите на Томас Франк опитаха да осъществят някакъв натиск, но без да се стигне до някакви сериозни ситуации пред Онана.

С успеха Юнайтед се изкачи на 10-ото място в класирането с 11 точки, като изпевари Брентфорд, който вече е 12-и с 11 пункта.