Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг, който е пред уволнение, заяви в петък, че медийните спекулации относно работата му през последните седмици са били безпочвени, добавяйки, че атмосферата в клуба от Висшата лига е спокойна.

Работата на нидерландския специалист е следена от много места, след като Юнайтед завърши на осма позиция във Висшата лига през миналия сезон и в момента се намира едва на 14-то място с осем точки от седем изиграни мача.

"Шумът идва от медиите, някои от вас, не всички. Някои от вас измислят истории, създават истории и приказки, шумят и измислят различни работи. Знам, че всички сме на една страница в този клуб. Казах това преди паузата на някои журналисти, които вероятно не ми повярваха, тъй като видях репортажите. Вътре в клуба е тихо", заяви Тен Хаг пред медиите.

Нидерландецът призна, че не е доволен от формата на Юнайтед, но настоя, че тя ще се подобри с времето. Утре 20-кратните шампиони на Англия посрещат Брентфорд.

"Трябва да преминем през това. Ние сме тихи и спокойни, придържаме се към плана и сме убедени, че ще вървим напред. Изправени сме пред предизвикателства във футбола, понякога вървим нагоре или надолу. Сигурен съм, че ще имаме успехи, както направихме през последните два сезона", добави той, след като Юнайтед спечели купата на лигата през 2023 година и спечели ФА Къп през миналия сезон.

"Виждам добри неща, добри модели и добри статистики - това потвърждава, че сме в правилна посока, но класирането (в таблицата) не лъже. Ние сме там, където сме, и това не е достатъчно добре", добави още Ерик тен Хаг.

Манчестър Юнайтед се нарежда сред последните три клуба във Висшата лига по отношение на отбелязаните голове, като този сезон има само пет.

"Трябва да започнем да вкарваме - това е най-важната част. Влизаме в последната третина и наказателното поле, идваме в добри позиции за гол и сега трябва да направим най-важната стъпка - да отбележим", каза още Тен Хаг.