Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш продължи с подклаждането на спекулациите в английската преса относно бъдещето на треньора на Спортинг Лисабон Рубен Аморим.

Португалският специалист е свързван с мениджърския пост на “Олд Трафорд”, където столът на Ерик тен Хаг сериозно се клати.

Фернандеш се изказа много ласкаво за своя сънародник, заявявайки, че постигнатите резултати на лисабонските "лъвове" и играта на тима говорят за добре свършена работа.

“Откакто господин Аморим пристигна в Спортинг, това е един от тимовете, които практикуват най-добър футбол. Те показаха постоянство, привличат правилните играчи и се намират в много добър момент.

Това е един много добре подготвен отбор. Това показва, че Аморим е подготвен. Да тренираш отбор като Спортинг и да печелиш титли не е никак лесна задача. Изминаха 20 години от последната титла на тима, а след това той дойде и спечели две за три години.

ова показва, че си е свършил работата добре. Няма как да знаем дали ще направи същото в Англия, Испания или някъде другаде, докато не отиде там, но аз съм сигурен, че той има нужните качества и това е очевидно за всички,” заяви Фернандеш.