Сериозен скандал е напът да се разрази в английския футбол след изтичането на запис от съблекалнята на Манчестър Юнайтед преди двубоя им от последния кръг във Висшата лига срещу Астън Вила (0:0), съобщава местната преса.

Медиите допълват, че деянието не е извършено със злонамерена цел, а по-скоро от фен на отбора, който е успял в предходния ден преди срещата да се промъкне в съблекалнята на гостите и да постави устройство, чийто микрофон се активира след обаждане и е било залепено извън полезрението на играчите и треньора. Донякъде още по-шокиращото е, че човекът, поставил телефона, се е промъкнал втори път в понеделник, за да го изнесе напълно безпрепятствено.

“Това е шокиращо нарушение на сигурността и ще доведе до задаването на някои много сериозни въпроси относно това как се е допуснало подобно нещо. За щастие този инцидент не е целял да навреди. Това е просто фен на отбора, шегаджия, който просто е искал да чуе какво се случва между четирите стени с тима и какви инструкции се дават. Но определено станалото е причина за безпокойство от гледна точка на това как някой се е промъкнал в съблекалнята на един от най-големите отбори в Премиър лийг ден преди мача,” коментира неназован източник пред цитирания от Тема спорт вестник “Сън”.

Материалът допълва още, че журналисти от изданието са чули записите и са наясно какво се казва в тях, но съзнателно взимат решението да не публикуват части от тях, за да не нарушават конфиденциалността на отбора. В него обаче могат да се чуят ясно инструкциите на Ерик тен Хаг към играчите, както и реакции и изказвания на самите футболисти. Целият скандал пък се случва в доста напрегнат момент за Манчестър Юнайтед и техният мениджър Ерик тен Хаг, който е поставен под сериозно напрежение, а “червените дяволи” нямат победа в Премиър лийг от средата на септември.

Снимка: БГНЕС