В Манчестър Юнайтед последните часове са много горещи, а мястото на Ерик Тен Хаг е изложено на голям риск. Холандският треньор играе за всичко в следващите два мача в рамките на три дни. След гостуването на Порто в Лига Европа предстои двубоят на Бирмингам срещу Астън Вила. И ако отборът, който сега е на 13-о място във Висшата лига, не вземе победи, съдбата на бившия наставник на Аякс изглежда предрешена. Неслучайно в тези часове английските вестници вече дадоха място на слуха за буферно решение, с идеята да се изчака Симоне Индзаги за следващия сезон. Но под повърхността ръководството на "червените дяволи" сондира пазара.

С оглед на това кандидатурата на Макс Алегри, свободен след прекратяването на договора му с Ювентус, придобива очертания. Най-страшният му конкурент е германецът Томас Тухел, бивш треньор на Байерн Мюнхен, но в миналото и на Челси. И ако за бившия играч на Борусия Дортмунд очевидно е важен вече натрупаният опит във Висшата лига, то треньорът от Ливорно има на своя страна изключителен спонсор: сър Алекс Фъргюсън. Най-великият мениджър в историята на Юнайтед винаги е бил фен на италианския футбол и се смята, че ще се застъпи за Алегри, определян като треньор от ранга на Карло Анчелоти, пише "Гадзета дело спорт". А точно сега в Манчестър имат нужда от много опит, като се има предвид, че проектът на Тен Хаг вече 3 години затъва.

Достатъчно е да кажем, че в края на миналия сезон всички приеха уволнението на треньора за даденост, но изненадващо през юни висшето ръководство на Манчестър Юнайтед се спря на допълнителен договор за него до 2026 г. Той също така имаше карт бланш при трансферите, като привлече бившия играч на Ювентус Де Лихт, на Зиркзее от Болоня и Угарте от Псж. Вместо това резултатите досега са почти неуспешни.