Под ръководството на Ерик тен Хаг Манчестър Юнайтед регистрира изключително лоша статистика, а загубата от Тотнъм с 0:3 в неделя продължава да оттеква на Острова. 

„Скай Спортс“ отбелязва някои изключително неприятни факти свързани с представянето на отбора под ръководството на нидерландеца. 

На първо място акцентът пада върху невероятния високия показател на Шпорите за Очаквани голове, който бе 4.67 в мача и е най-лошо постижение от гледна точка на Юнайтед от 258 мача във ВЛ. 

Само Деян Кулушевски създаде 9 положения за лондончани, които нанесоха 8-ата загуба на Ман Юнайтед на „Олд Трафорд“ в последните 20 домакинства от първенството, след като за предишните 20 отборът нямаше поражение. 

Предишният мач у дома също бе загубен с 0:3 – от Ливърпул, като общо загубите на тима при Тен Хаг с поне  гола разлика вече са 10, като естествено върхът е 0:7 от Ливърпул. 

Освен това отборът успя да получи гол в първите 3 минути и на двете полувремена за втори път при нидерландеца. Предишният бе срещу Лийдс от сезон 2022-23. 

В атака нещата също не са добре – нито едно чисто положение срещу Шпорите и едва 10,5% реализирани добри ситуации от началото на сезона – второ най-лошо постижение в дивизията. Вкараните едва 5 попадения в първите 6 мача ясно показват, че нещата при Тен Хаг никак добре, въпреки че той продължава да бъде подкрепян от шефовете.