Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в мач от 5-ия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" бяха по-близо до успеха, но на два пъти нямаха шанс да отбележат, след като нацелиха гредите. 

Равенството остави Юнайтед на незавидното 11-то място във временното класиране със 7 точки. "Орлите" пък са на 16-та позиция с 3 точки, като все още нямат победа в първенството.

В 10-ата минута Алехандро Гарначо шутира опасно, но Хендерсън с блестяща намеса изби в корнер. Малко по-късно вратарят на лондончани отново се прояви, като този път не позволи на Де Лихт да го преодолее след удар с глава отблизо. 

В 27-ата минута се откри нов шанс пред Гарначо. Аржентинецът изкочи зад отбраната и стреля от движение към далечния ъгъл, а топката се отби в напречната греда. При добавката Бруно Фернандеш можеше да вкара, но ударът му също срещна напречната греда.

Натискът на Юнайтед се усили и Джошуа Зиркзее стреля с глава, но топката мина покрай вратата. В 42-ата минута центриране на Фернендеш към Зиркзее бе отклонено от Лакроа, но Хендерсън внимаваше и спаси.

Минута преди почивката пък "орлите" можеха да поведат, но Ебречи Езе стреля от точката за дузпата слабо и право в ръцете на Андре Онана. 

В 52-ата минута Зиркзее изведе Фернандеш на стрелкова позиция, но шутът на португалеца беше неточен. Точно след час игра в игра за "червените дяволи" се появи Маркъс Рашфорд. Секунди по-късно Хендерсън отново не позволи на Гарначо да го преодолее.  

В 65-ата минута впечатляващо двойното спасяване на Андре Онана не позволи на Палас да поведе в резултата. Камерунецът първо изби удар на Еди Нкетия, а след това и добавката на Исмаила Сар.

Домакините пропуснаха да нанесат своя удар в 72-ата минута, когато Ебречи Езе от добра позиция за всеки нападател стреля в аут. В края резервата Джефри Шлуп бе намерен на първа греда, но Лисандро Мартинес с чудесна намеса блокира удара на нападателя.

Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед  0:0

Кристъл Палас: Дийн Хендерсън, Даниел Муньос, Крис Ричардс, Марк Гехи, Лакроа, Мичел, Адам Уортън, Даичи Камада, Ебречи Езе, Еди Нкетия, Жан-Филип Матета

Манчестър Юн: Андре Онана, Мазрауи, Де Лихт, Лисандро Мартинес, Диого Далот, Коби Мейно, Кристиан Ериксен, Амад Диало, Бруно Фернандеш, Гарначо, Джошуа Зиркзее