Когато говорим за най-кошмарните трансфери на Манчестър Юнайтед, много биха заложили на бразилеца Антони за мястото на №1 в този списък. Не и Пол Скоулс.

Легендата на "червените дяволи" обявих вратаря Марк Боснич за най-катастрофалното попълнение, което помни.

"Верон беше добър футболист, играеше страхотно в Европа, но не знам защо не му провървя при нас. Искам обаче да поговоря по-конкретно за вратарите - коментира цитираният от webcafe Скоулс в подкаста Fan Debate, когато стана въпрос за най-лошите трансфери на Юнайтед. -

Трябваше да намерим човек, който да замени Петер Шмайхел. Фабиен Бартез беше страхотен, но ми се иска да поговорим за играчи като Таиби и Марк Боснич...

За мен Марк пазеше добре във Вила, но когато дойде, видяхме, че му липсва всякакъв професионализъм. Беше направо нереално.

По време на тренировка, в която вратарите трябваше да упражняват далечния си удар, обикновено изпълняват шутове за 15-20 минути. Той беше "умрял" след три шута. И осъзнах нещо, което никога преди това не ми правило впечатление - той не можеше да рита топката! Не бях виждал нещо подобно преди.

В първия мач от сезона гостувахме на Евертън. Никой не очакваше това - той не можеше да прати топката дори до средата на терена. Нямаше никакъв вятър, денят беше перфектен.

На всичкото отгоре носеше сигурно 50-и номер обувки. Но винаги закопаваше крака. Тотално разочарование."

След това Скоулс призна, че Антони и Алексис Санчес също заслужават място в тази класация.

Бразилецът остана неизползвана резерва при загубата с 0:3 от Ливърпул на "Олд Трафорд". През лятото на 2022-ра Юнайтед плати 95 милиона евро за Антони, който в 83 мача за "червените дяволи" има 11 гола и пет асистенции.

Снимка: БГНЕС