Маркъс Рашфорд трябва да напусна Манчестър Юнайтед, ако иска да възроди кариерата си. Това обяви бившият играч на Червените дяволи Ники Бът. 

Нападателят е бледа сянка на играча отпреди време, като в последните си 50 участия за клуба има едва 9 гола и не бе част от състава на Англия за европейското, а и не бе повикан за мачовете тази седмица. 

„Наистина е тъжно да го гледаш по този начин, особено след като аз го познавам откакто бе на 8 или 9 години и дойде в клуба и винаги бе от играчите, за които имаше големи надежди“ заяви Бът пред talkSPORT. 

„Въпреки всичко обаче, аз все още вярвам, че той има таланта да бъде един от най-добрите нападатели в света. Просто в последните сезони нещата не се подреждат за него в Юнайтед и може би е време за промяна. Той остава топ-играч. Вероятно обаче трябва да отиде в друг клуб, където няма да бъде под такова внимание. В момента феновете се оправдават с него, но проблемът не е в него, а в целия отбор“ добави той. 

Рашфорд има договор с Юнайтед до 2028-а година и получава по 300 000 паунда на седмица. Той бе титуляр във всеки от мачовете на тима през новия сезон, но до момента няма нито гол, нито асистенция.