Новият изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Омар Берада, както и новият спортен директор Дан Ашуърт не са участвали във взимането на решение през лятото Ерик тен Хаг да продължи да води клуба. Това става ясно от интервю на двамата за Гардиън.

Берада и Ашуърт са двете нови силни фигури на "Олд Трафорд", които вече взимат всички футболни решения. Но подновяването на договора на Тен Хаг с една година е станало преди те да заемат позициите си и решението е било взето от техническия директор Джейсън Уилкокс, който на практика е под Берада и Ашуърт в йерархията.

"По отношение на договора това решение бе взето преди нашето идване, но ние сме много щастливи от него. Ерик има пълната ни подкрепа и работихме съвместно през летния трансферен прозорец. Ще продължим да работим заедно, за да му помогнем да постигне най-добрите резултати", коментира Берада.

"Аз не започнах до 1 юли, така че нямах каквото и да е участие в решението за Ерик, но двамата работихме много пълноценно в последните осем седмици", допълни Ашуърт. "Моята задача е да го подкрепям по всеки възможен начин", каза още той.

Въпреки слабия старт на сезона и тежката загуба от Ливърпул с 0:3 през уикенда, Берада е твърд оптимист за бъдещето на клуба. "Не искаме просто да спечелим титлата веднъж. Искаме да изградим отбор, който да може да се бори за Шампионската лига, Висшата лига и домашните купи всяка година", заяви Берада.