При всички надежди за нов импулс в Манчестър Юнайтед под ръководството на Ерик тен Хаг, имаше нещо отчайващо познато в загубата с 1:2 от Брайтън.

"Червените дяволи" допуснаха поражение още във втория кръг на новото първенство, и то заради проявяване на стари слабости, които трябваше отдавна да са преодолени.

В дефанзивен план тимът на Тен Хаг беше твърде крехък и се срина в 95-ата минута, за да допусне лековатия победен гол на Жоао Педро.

Вярно е, че Юнайтед беше много близо до пълен обрат в срещата и щеше да поведе през втората част - ако не беше нещастното докосване на намиращия се в засада Джошуа Зиркзее при изстрела на Алехандро Гарначо в опразнената врата.

Но това не означава, че тимът е убедил който и да е, че заслужава победата. Напротив, гостите бяха надигравани в доста моменти, а основни фигури при тях разочароваха.

Все пак се забелязват и признаци на подобрение за този Юнайтед 2.0 на Тен Хаг. През лятото мениджърът получи кредит на доверие и беше подпомогнат с четири попълнения в селекцията, привлечени от новите шефове.

Това трябва да е сезонът, в който манчестърци наистина се превръщат във версията, към която треньорът се стреми - но за целта познатите недъзи трябва да бъдат изчистени, а не задълбочени.

И при двата гола на Брайтън отбраната се провали тотално и остави свободни играчи в най-важните зони в пеналта.

Първо в 32-рата минута Дани Уелбек се разписа отблизо срещу бившия си клуб по твърде елементарен начин, а в края ситуацията беше още по-отчайваща за Юнайтед.

Нусаир Мазрауи, Матайс де Лихт и Лисандро Мартинес се увлякоха по топката при центрирането, а Жоао Педро имаше цялото време на света да отбележи непокрит на далечната греда. Зад голмайстора имаше и още двама негови съотборници, оставени съвсем сами.

Подобна капитулация в заключителните минути не е нещо ново за този Юнайтед, който редовно рухва по сходен начин при Тен Хаг и последно го направи срещу Манчестър Сити за Къмюнити шийлд.

Срещу Брайтън отново видяхме елементарни грешки, лоша комуникация между играчите и провалени кристални възможности в предни позиции, които спъваха отбора през миналия сезон и доведоха до отчайващи резултати в първенството.

Феновете все още чакат Тен Хаг да реши най-належащите проблеми, както и да избистри стабилен титулярен състав с работеща схема на игра.

Време е експериментът с Бруно Фернандеш като фалшива деветка да приключи, макар че послужи добре на отбора в някои мачове в края на предната кампания.

Очевидно тази роля нито е най-добрата за португалеца, нито помага на останалите около него.

Когато капитанът се върна на обичайната си позиция зад нападателя Зиркзее, той се чувстваше много по-комфортно и отправи паса към Гарначо за отменения втори гол.

Наставникът явно е избрал да адаптира постепенно Де Лихт към състава и във втори пореден мач го пусна за последните десетина минути.

Централният бранител меко казано не впечатли при победния гол на Брайтън и тепърва ще трябва да убеждава всички, че е по-добра алтернатива на Магуайър.

Другият централен защитник Лисандро Мартинес също беше далеч от най-добрата си версия и като цяло "чайките" твърде лесно намираха пространства в наказателното поле на съперника си.

Остава загадка какъв състав на отбраната планира Тен Хаг, когато и контузеният Лени Йоро се завърне в игра.

Двубоят показа и защо на "Олд Трафорд" толкова напират да уредят Мануел Угарте от Пари Сен Жермен в близките дни.

В халфовата линия е необходима повече свежест и повратливост, каквито 32-годишният Каземиро вече не може да осигури.

За Брайтън картината е далеч по-обнадеждаваща след втората победа от два мача в първенството.

Припомняме, че новият треньор на тима Фабиан Хюрцелер е най-младият постоянен мениджър в историята на Премиър лийг със своите 31 години.

Дотук той показва, че има какво да предложи в английския футбол и с неговата система 4-2-4 Брайтън е смел, атакуващ и приятен за гледане.

До голяма степен младият наставник надигра чисто тактически Тен Хаг в съботния сблъсък.

Затова перспективите пред Брайтън този сезон са добра добри, докато в оставащите няколко дни за селекция Юнайтед отчаяно се нуждае от активизиране.

Остава по-малко от седмица, в която "червените дяволи" трябва най-малкото да реализират сделката за Угарте и да намерят отбори на няколко от ненужните.

Джейдън Санчо за пореден път остана извън групата и продажбата му би била логична, а резервата Скот Мактоминей е свързван с Наполи и Фулъм.

Тен Хаг има основания да гледа с тревога към следващия мач срещу Ливърпул на "Олд Трафорд" на 1 септември.

Дербито изглежда ще дойде твърде скоро за този Юнайтед, който продължава да няма облик и изяснена най-силна единайсеторка.

Сезонът тъкмо започна, а мениджърът вече е под напрежение, тъй като Манчестър Юнайтед просто не прогресира достатъчно бързо.

Тен Хаг въобще не може да се оплаче от недостатъчно доверие към себе си или липса на време - в третия му сезон резултатите от неговата работа вече трябва да се виждат и оправдания не важат.

Материал на ESPN, превод на Sportcafe

Снимка: БГНЕС