Брайтън победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в първия мач от 2-ия кръг на Висшата лига. Дани Уелбек откри резултата за домакините, но Амад Диало изравни след почивката. Дълбоко в добавеното време Жоао Педро донесе трите точки за "чайките", които продължават с пълен актив от точки. Тимът на Ерик тен Хаг пък записа първа загуба в първенството.

Първият шанс в мача се откри пред "червените дяволи" в 11-ата минута. Диого Далот се справи със защитник на домакините по левия фланг и напредна, след което центрира. Подаването му намери Амад Диало, който обаче завърши с неточен изстрел.

В 24-ата минута центриране стигна до Каземиро, а брзилецът стреля с глава, но над вратата. Три минути след това Хари Магуайър свали с глава топката към Далот, а той стреля от дистанция. Шутът му с десния крак обаче мина встрани от целта.

В 32-ата минута Брайтън поведе след гол на Дани Уелбек. Митома получи в наказателното, а защитата на гостите се провали. Японецът успя да намери с остро подаване английския нападател, който само добави топката в мрежата.

Само две минути след това Маркъс Рашфорд бе намерен на далечната греда. Той стреля с глава, а Стийл спаси. После стражът беше близо до това да избие и втория удар на Рашфорд, но топката все пак се озова във вратата му. Беше маркирана обаче засада.

Второто полувреме започна със светкавична атака на домакините. Джеймс Милнър реши да завърши сам с шут извън наказателното. Изпълнението му обаче не беше точно.

Пред ветерана се откри нов чудесен шанс да удвои в 52-ата минута. Милнър успя да пусне топката покрай Андре Онана, но почти от голлинията Диого Далот изчисти и предотврати сигурен гол.

Три минути след това пък Дани Уелбек се извиси над всички в наказателното и стреля с глава. Ударът му обаче се озова право в ръцете на вратаря на Манчестър Юнайтед.

В 59-ата минута отново Уелбек нанесе изстрел с глава, този път при центриране от корнер. Топката обаче срещна напречната греда и не влезе във вратата на "червените дяволи".

Само минута след това Амад Диало беше изведен отдясно. 22-годишният котдеивоарецът, който в часовете преди мача загуби майка си, навлезе в наказателното на Брайтън и елиминира съпротивата на Хиншълуд. След това Диало стреля, а след рикошет във Ван Хеке топката влетя в мрежата на "чайките" за 1:1.

В 66-ата минута Каземиро опита късмета си с шут от дистанция, но изпълнението му прелетя встрани от противниковата врата.

В 71-ата минута Юнайтед стигна до втори гол. Отлична контраатака беше завършена от Алехандро Гарначо, който вкара в опразнената врата. Точно преди топката да премине голлинията новото попълнение Зиркзее я докосна, но именно той беше в засада. Така попадението беше отменено след преглед от ВАР.

В добавеното от съдията време Адингра намери с прецизно центриране Жоао Педро. Бразилецът беше оставен абсолютно сам от защитата на гостите и се възползва - стреля с глава и прати топката в мрежата на Манчестър Юнайтед.

Брайтън - Манчестър Юнайтед  2:1

Голмайстор: 1:0 Уелбек (32), 1:0 Диало (60), 2:1 Педро (90+4)

Брайтън: Стийл, Ван Хеке, Дънк, Хиншълуд, Милнър, Гилмор, Митома, Фелтман, Минте, Педро, Уелбек

Манчестър Юн: Онана, Мазрауи, Магуайър, Мартинес, Далот, Мейну, Маунт, Фернандеш, Диало, Каземиро, Рашфорд