Димитър Бербатов е наясно как Расмус Хьойлунд ще подобри формата си с екипа на Манчестър Юнайтед. 

Българинът препоръча на контузения в момента датчанин, да изполва привличането на Рууд ван Нистелрой в щаба на Ерик тен Хааг и да се учи от него. 

Нидерландецът вкара 150 гола в 219 мача за Червените дяволи между 2001 и 2006 и според Бербатов неговото присъствие може много да помогне на Хьойлунд. 

„Ако не използваш възможността да се учиш от един от най-добрите, който бележеше голове за забавление, просто си губиш времето. Говори с Рууд, задавай му въпроси, посещавай го, слушай какво ти казва и се опитай да добавиш това към играта си“ заяви Бербатов пред Futbin.com. 

„Успеваемостта на Хьойлунд определено трябва да се подобри. Той трябва да стане по-добър и мисля, че може да го направи. Всичко обаче зависи от концентрацията. Тя трябва да е висока по време на целите мачове, защото той получава добри възможности, но ги пропуска. Затова трябва да работи още по-здраво. Няма да му е лесно, но ще има полза“ добави българинът. 

Датчанинът вкара 16 гола в 43 участия през миналия сезон, но можеше да вкара още доста попадения. В момента той лекува контузия и се очаква да не играе и в мачовете до края на месеца.