Ерик тен Хаг ще остане мениджър на Манчестър Юнайтед след прегледа на представянето на клуба за сезона, съобщават британските медии.

Според Би Би Си Юнайтед е разговарял с холандеца за удължаване на договора му на „Олд Трафорд“.

Слабата втора кампания за Тен Хаг завърши с висока оценка, тъй като той изведе Юнайтед до шокираща победа с 2:1 във финала за Купата на Англия срещу съперника Манчестър Сити.

Но подготовката за мача на „Уембли“ беше доминирана от разговори за бъдещето на Тен Хаг, след като в един доклад се казваше, че той ще бъде уволнен от новия съсобственик на Юнайтед Джим Ратклиф независимо от резултата.

Юнайтед завърши на осмо място във Висшата лига - най-ниското им класиране от 1990 г. насам - и отпадна от Шампионската лига в груповата фаза.

След финала за Купата на Англия 54-годишният бивш треьор на Аякс призна, че не знае какво го очаква в бъдеще.

"Единственото нещо, което правя, е да подготвям отбора си, да развивам отбора си, да напредвам с отбора и отделните играчи. За мен това е проект. Когато дойдох, нещата бяха объркани. Сега сме по-добре, но далеч не сме там, където искаме да бъдем", каза той.

След края на сезона различни мениджъри бяха свързвани с работата в Юнайтед.

Миналата седмица Ратклиф е провел разговори с Томас Тухел, но бившият шеф на Байерн Мюнхен и Челси беше изключен от надпреварата.

Интересът на клуба към Маурисио Почетино се смята за охладен, въпреки че той вече е свободен агент, след като напусна Челси.

Тен Хаг е петият постоянен мениджър на Юнайтед след края на изпълненото с трофеи управление на Алекс Фъргюсън през 2013 г., след Дейвид Мойс, Луис ван Гаал, Жозе Моуриньо и Оле Гунар Солскяер.