Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн не подмина мъките на отбора срещу Ковънтри и съсипа от критики тима, който елиминира съперника си с дузпи. 

Червените дяволи водеха с 3:0, но получиха 3 гола в последните 20 минути, за да влезе мача в продължение, в чийто край засада от няколко сантиметра ги спаси от това да получат ново попадение и да отпаднат. 

„Направените смени и първият гол на Ковънтри изведнъж промениха всичко. Сякаш отборът от Висшата лига бе този в сини екипи, докато Юнайтед изглеждаше като състав от Чемпиъншип, особено в продължението” заяви ирландецът. 

„Нито футболистите, нито феновете трябва да изпадат в еуфория, защото са наясно, че имаха сериозен късмет. В края те едва не станаха за смях, преди все пак да успеят да довършат работата си и да стигнат до финала” добави той. 

„Изобщо не ми хареса това, което видях от Юнайтед. Трудно е да харесаш подобен тим. Те играят добре само на моменти. Говорим за лидерство и характер, но не виждам това в този отбор. Не може да дадеш надежда на съперник от Чемпиъншип, след като водиш с 3:0, но Юнайтед направи именно това. Те допуснаха положения и голове, а в края имаха огромен късмет” каза още Кийн.