Манчестър Юнайтед продължава да играе крайно неубедително от началото на сезона, а напрежението върху мениджъра Ерик тен Хаг не спира да се покачва. Въпреки това, нидерландецът записа едно солидно постижение начело на тима, което го поставя пред именити негови колеги в английския елит.

Измъчената победа с 1:0 над Лутън Таун вчера беше успех №30 за Тен Хаг в първите му 50 шампионатни мача на пейката на "червените дяволи". Никой друг мениджър на Юнайтед не е успявал да постигне повече победи в първите си 50 двубоя - дори легендарният сър Алекс Фъргюсън.

Фърги също има 30 успеха в своите първи 50 мача във Висшата лига, както и малко по-добър точков актив от Тен Хаг (103 срещу 96 т.). Важна подробност е, че тогава сър Алекс вече е водил над 200 срещи на Юнайтед в първенството преди Висшата лига да бъде сформирана.

 

??Man Utd are the most in-form team in the Premier League!

They've picked up more points over the last five games than any other team (12)

Not bad for manager who should be sacked apparently.. pic.twitter.com/OwQ1bBVO1I

— Frank ??? (@TenHagEra) November 11, 2023

 

Има и още едно доказателство, че стартът на Тен Хаг може да се счита за успешен - той е спечелил повече точки в първите си 50 мача от Премиър лийг (96), отколкото Юрген Клоп начело на Ливърпул (92). Клоп записва общо 26 победи в своите първи 50 мача.

Над всички тях по този показател е Пеп Гуардиола, който може да се похвали с 34 победи в своите първи 50 мача с Манчестър Сити във Висшата лига, изчисли webcafe.bg.

За Манчестър Юнайтед борбата през тази кампания продължава. Успехът над Лутън не беше никак впечатляващ, но изкачи тима на шестата позиция в класирането, на 6 т. от върха и на 3 т. от топ 4.