Ери тен Хаг е под прицел от старта на новия сезон, тъй като резултатите на Манчестър Юнайтед удариха 60-годишно дъно. Това даде повод за редица спекулации с бъдещето му, включващи Зинедин Зидан и Рубен Аморим. Оказва се обаче, че тези слухове са неверни или поне така твърди Фабрицио Романо.

„Гледам тези истории и слухове около Ерик тен Хаг и бъдещето му. Моята информация обаче е такава, че вътре в клуба никога не се е коментирала съдбата му. Не са водени разговори със Зинедин Зидан и Рубен Аморим също така“, каза италианецът пред Марк Голдридж.

Романо си изгради имиджа на един от най-достоверните източници във футбола, що се отнася до трансферите през лятото и зимата. Той сам признава, че някои от най-важните хора в спорта се свързват с него, когато искат дадена информация да стане публична, но без да бъде официална. Липсата обаче на данни, че ръководството на „червените дяволи“ обмисля уволнението на мениджъра, съвсем не означава, че идеята не се прокрадва в съзнанието на властимащите. Все пак лошите резултати са факт, а играта на моменти отчайва дори най-заклетите привърженици на клуба.