Ерик тен Хаг е започнал да прилага нов подход, за да подобри менталното състояние на отбора си след поредното тежко поражение с 0:3 от Нюкасъл Юнайтед, макар и в незначителния турнир за Купата на лигата. Той вече се среща индивидуално с всеки един отделен играч, по информация на The Sun.

Нидерландецът иска да разбере, дали наистина футболистите имат проблем с него и методите му на работа, защото все по-често в публичното пространство се появяват твърдения, че е изгубил доверието на съблекалнята.

Повод за спекулациите дават поведението на капитана на тима - Бруно Фернандеш, откритата вражда с Джейдън Санчо и загубата на типичния агресивен подход в дербитата за „червените дяволи“.

Засега ръководството гласува доверие на мениджъра, но, ако резултатите не започнат да се подобряват, до Коледа не е изключено да има рокада на треньорския пост.

Следващото предизвикателство е този уикенд в гостуване на Фулъм, като част от програмата за 11 кръг в английската Висшата лига. При евентуална загуба има реален риск Манчестър Юнайтед да се свлече в долната половина на таблицата, тъй като разликата с преследвачите е само 3 точки, а головата разлика е -5 за гранда Манчестър.