Манчестър Юнайтед официално регистрира едно от най-слабите си представяния за старта на сезона, откакто клубът е създаден, а това неминуемо насочва погледите към мениджъра Ерик тен Хаг. Все пак той навъртя една пълна година на „Олд Трафорд“, а резултатите, вместо да се подобряват, те се влошават.

Един от бившите футболисти Арсенал и Ливърпул - Джърмейн Пенант, заяви в коментар пред talkSPORT, че играчите в отбора сякаш вече не искат да се борят за наставника си.

Смятам, че те са изгубили вяра в тен Хаг. Не изглежда да се наслаждават на играта под негово ръководство. Ако изгонят мениджъра, мисля, че ще видим подобрение в тази група от състезатели“, каза Пенант.

„Червените дяволи“ са с отрицателна голова разлика в английската Висша лига (7:11) и актив от само 9 точки. През седмицата пък допуснаха историческа първа загуба от турски клуб в лицето на Галатасарай на свой терен в евротурнирите.

Откакто нидерландецът застана начело на клуба, бяха направени куп промени. Кристияно Роналдо бе изгонен в посока Саудитска Арабия, Джейдън Санчо бе изваден от състава и Давид Де Хеа бе освободен. В същото време през лятото бяха похарчени над €200 млн. за нови футболисти, като Расмус Хойлунд, Мейсън Маунт и Андре Онана. Нито един от тях обаче не прави очакваната разлика и ръководството едва ли има още много запази от търпение към Ерик тен Хаг.