Манчестър Юнайтед се класира с лекота за 1/8-финалите в турнира за Купата на Лигата на Англия. „Червените дяволи“ сразиха без проблеми с 3:0 Кристъл Палас на своя „Олд Трафорд“.

Успехът за хората на Ерик тен Хаг изковаха Алехандро Гарначо, Каземиро  и Антони Марсиал. Аржентинецът откри резултата в 21-ата минута, а бразилецът удвои само 6 минути по-късно. Марсиал фиксира крайното 3:0 в 55-ата минута.

Домакините стигнаха до отстраняването на „орлите“ със завидна лекота. Те имаха шансове да спечелят доста по-убедително при старта на защитата на трофея в турнира, в който триумфираха през февруари.

Тен Хаг заложи на доста любопитен състав, като сред титулярите се завърна и Хари Магуайър. Играчите обаче му се отблагодариха за гласуваното доверие.

През уикенда двата тима отново ще се изправят един срещу друг, но в двубой от Висшага лига на Англия.

Турнирната битка стартира спокойно. Манчестър Юнайтед имаше териториално превъзходство, но не стигаше до чисти положения пред вратата на Хендерсън.

 В 21-ата минута обаче „червените дяволи“ откриха резултата. Пелистри получи в пеналта и отклони към  Далот, а португалецът намери Алехандро Гарначо на точката на дузпата. Младият аржентинец без забавяне прати топката в мрежата - 1:0.

Само 6 минути по-късно Юнайтед уби интригата в мача. Маунт центрира от корнер, Каземиро спечели въздушната битка и с глава матира Хендерсън – 2:0.

Резултатът се запази до почивката, а домакините не изпуснаха инициативата в срещата.

Точна на спора на практика сложи Антони Марсиал. Френският нападател се възползва от чудесен пас на Каземиро и матира Хендерсън за 3:0 в 55-ата минута.

В 71-а минута ветеранът Джони Еванс също имаше шанс да реализира, но ударът му с глава отиде право в ръцете на стража на „орлите“.

До края не паднаха повече голове и Ман Юнайтед продължава напред в турнира, който спечели при миналогодишното му издание.

Манчестър Юнайтед – Кристъл Палас 3:0

Голмайстори: 1:0 – Алехандро Гарначо (21), 2:0 - Каземиро (27), 3:0 – Антони Марсиал (55)

Манчестър Юнайтед: Онана, Амрабат, Магуайър, Варан, Далот, Каземиро, Межбри, Маунт, Пелистри,  Гарначо, Марсиал

Кристъл Палас: Хендерсън, Клайн, Холдинг, Ричардс,  Митчел,  Дукуре, Ридевалд, Шлуп, Рак-Сакий,  Аю, Матета