Ел-Билал Туре се очаква в Италия тази сутрин за медицински преглед в Аталанта, след като се договори за трансфер от Алмерия за 30 милиона евро, което може да освободи Размус Хойлунд за Манчестър Юнайтед. Според Sky Sport Italia полетът е резервиран и той ще кацне на италианска земя за тестовете днес, като те ще се проведат в Милано, а не в Бергамо.

21-годишният играч ще се превърне в нов клубен рекорд като най-скъп трансфер за всички времена, подписвайки 27 милиона евро плюс още 3 милиона евро бонуси, свързани с представянето. Туре също беше силно свързван с Евертън, но се възползва от шанса да представлява Аталанта в Серия А и Лига Европа.

Пристигането му също може да отвори пътя за Аталанта да продаде Хойлунд на Манчестър Юнайтед. Очаква се двата клуба най-накрая да постигнат споразумение през следващите няколко дни за около 70 милиона евро плюс 5 милиона евро бонуси.

Това все още представлява огромна печалба за Аталанта, която плати 17,2 милиона евро, за да подпише с датския нападател от Щурм Грац преди година. Междувременно Sportitalia настоява, че съобщенията за оферта на Пари Сен Жермен за Хойлунд са преувеличени, тъй като той вече е договорил личните си условия с Манчестър Юнайтед.