Мениджърът Ерик тех Хаг призова футболистите на Манчестър Юнайтед да бъдат по-точни пред противниковата врата и да не се отпускат до края на мачовете. В четвъртък "червените дяволи" пропуснаха няколко положения и получиха късен гол за крайното 0:1 срещу Брайтън.

Алексис Мак Алистър отбеляза единственото попадение в деветата минута на добавеното време от дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Люк Шоу.

"Всяка загуба носи разочарование, но тези в последните секунди са най-дразнещи", заяви Тен Хаг на пресконференцията след двубоя с Брайтън.

"Първите минути могат да опишат този мач по перфектен начин. Създадохме добро положение, но не успяхме да го вкараме. В ответната атака пък позволихме на съперника да получи шанс, който си беше направо подарък.

"В края се стигна и до този неприятен гол. Ако не вкарваме положенията ни и не печелим, то поне трябва да се стараем да не губим".

Запитан дали поражението е следствие от преумора, той отговори: "В последните пет мача имахме четири победи и едно равенство. Бяхме в добра серия и подобрявахме играта ни. Просто трябва да бъдем по-точни в атака и да не се отпускаме до самия край".

Загубата остави Юнайтед на четвърто място с 63 точки. Следващият мач на "червените дяволи" е срещу Уест Хем в Лондон.

Снимка: БГНЕС