Манестър Юнайтед победи с 1:0 Астън Вила в мач от 34-ия кръг ва Висшата лига. Бруно Фернандеш реализира единствения гол в мача. Така „червените дяволи“ сложиха край на серията на съперника от 10 мача без загуба в първенството.

В 12-ата минута Фернандеш подаде на Рашфорд в наказателното поле, а нападателят стреля веднага, но Мартинес изби в корнер. Секунди след това Забицер се озова на отлична позиция, но шутира над вратата.

Гостите отговориха с опасен удар на Алекс Морено, който обаче бе отразен от Де Хеа. В 27-ата минута Каземиро получи в пеналта и стреля с технично, а топката се отби в напречната греда.

В 39-ата минута „червените дяволи“ поведоха в резултата. Рашфорд получи пас зад защитата и излезе сам срещу Мартинес, след което шутира по диагонала, но вратарят изби. Фернандеш обаче изскочи от втора позиция, демонстрирайки чудесна скорост и от малък ъгъл успя и с късмет да вкара топката във вратата.

След почивката тимът на Ерик тен Хаг заигра с мисъл да задържи крехкия си аванс и положенията пред двете врати дълго време липсваха. Пред бирмингамци все пак се откри отлична възможност в 81-ата минута, когато след хубава атака изстрелът на Оли Уоткинс бе изчистен пред самата голлиния от Линдельоф.

В добавеното време на срещата Антони получи в наказателното поле и шутира, но твърде слабо и Мартинес с лекота спаси.

Така Юнайтед запази четвъртото място в класирането, на две точки от третия Нюкасъл, който се наложи с 3:1 над Саутхемптън. Астън Вила пък остана на шеста позиция.

Манчестър Юнайтед - Астън Вила  1:0

Голмайстор: Фернандеш (39)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Шоу, Линдельоф, Далот, Ериксен, Каземиро, Фернандеш, Забицер, Санчо, Рашфорд

Астън Вила: Мартинес, Морено, Мингс, Конса, Йънг, Дендонкер, Луиз, Рамзи, Макгин, Буендия, Уоткинс