Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг похвали своите играчи за показания характер при победата над Брайтън с дузпи в полуфиналите за Купата на Футболната асоциация. "Червените дяволи" имаха сериозни проблеми в редовното време и продълженията, в които не паднаха голове, но бяха безгрешни при дузпите и отбелязаха 7 от 7, за да си осигурят среща с градския съперник Манчестър Сити във финала на турнира.

"Предишният ни мач в Севиля беше най-лошият през сезона. Днес доказахме, че можем да се справяме след такива разочарования, но сега трябва да започнем да се справяме по-добре при лоши моменти в самите мачове и при гостуванията. Важно е да контролираме емоциите си, да сме задружни и да обръщаме мачове. Показахме, че сме физически и психически силни. Бяхме решени да спечелим този мач", коментира Тен Хаг след успеха, дошъл след победна дузпа на защитника Виктор Линдельоф.

Наставникът на Брайтън Роберто де Дзерби изрази разочарование от загубата. "Заслужавахме да спечелим, защото играхме по-добре и създадохме повече положения. Имахме проблеми в средата на второто полувреме, но през останалото време контролирахме събитията и играхме в тяхната половина. Казах на Соли Марч, че и аз съм бил играч и съм пропускал много дузпи и това не е проблем. Той беше един от най-добрите играчи на терена, гордея се с него, особено днес", каза Де Дзерби относно Марч, който направи единствения пропуск при дузпите.