Манчестър Юнайтед е на финал за ФА Къп след победа 7:6 с дузпи над Брайтън на полуэинала. Играчите на двата тима не си отбелязаха гол в редовното време и продълженията, но бяха безгрешни при дузпите. 12 поредни бяха реализирани преди Соли Марч да пропусне за Чайките. Линдельоф бе точен и прати Юнайтед на финала, където ще срещне градския противник Манчестър Сити.

Манчестър Юнайтед претърпя сериозно разочарование през седмицата, когато загуби 0:3 от Севиля и отпадна на четвъртфинал в Лига Европа. Съперникът Брайтън обаче е едно от откритията на сезона и е със сериозни шансове да се класира за евротурнирите. Чайките победиха Юнайтед на „Олд трафорд” в първия кръг на сезона.

Бруно Фернандеш пропусна мача в Испания, заради наказание, но бе на разположение, докато капитана Хари Магуайър липсваше заради наказание за мача на „Уембли”.

Още в 7-ата минута Брайтън имаше шанс да поведе. Кауро Митома бе фаулиран на границата на наказателното поле, а Алексис МакАлистър изпълни пряк-свбодния удар. Шутът бе отличен в ъгъла, но Де Хея успя да избие.

Брайтън владееше повече топката и бе по-опасният отбор на терена, а в 31-а минута отбита топка достигна до Хулио Енсисо, който шутира, но неточно.

На почивката резултата бе 0:0, а играта в атака и на двата тима не бе достатъчно добра.

В 57-а минута Хулио Енсисо пропиля отлично положение. Оставен съвсем сам в наказателното поле стреля веднага и топката отиваше под гредата, но Де Хея показа класата си и изби. От последвалия ъглов удар топката Уелбек стреля с глава, но неточно.

В първата минута на добавеното време Брайтън изпълни корнер, при който Соли Марч се извиси добре във въздуха, но ударът му с глава прелетя високо над напречната греда на Манчестър Юнайтед. Двата отбора не успяха да се победят през 90-те минути, затова последваха продължения.

В тях голове не паднаха и се стигна до дузпи. Бяха необходими 14 дузпи, за да се определи победителя. Юнайтед спечели със 7:6. МакАлистър, Каземиро, Грос, Далот, Ундав, Санчо, Еступинян, Рашфорд, Дънк, Забицер, Уебстър, Вегхорст реализираха, след което Соли Марч прати топката над вратата. Това се оказа решаващо, защото Линдельоф бе точен и прати Юнайтед на финала срещу Манчестър Сити

 

БРАЙТЪН – МАНЧЕСТЪР ЮН 0:0

БРАЙТЪН: Санчес, Еступинян, Дънк, Уебстър, Грос, Кайседо, МакАлистър, Марч, Енсисо, Митома, Уелбек

МАНЧЕСТЪР ЮН: Де Хея, Далот, Линдельоф, Шоу, Уан-Бисака, Ериксен, Каземиро, Антони, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал