Ерик тен Хаг заяви, че победа на "враждебния" "Анфийлд" в неделя ще бъде "следващата крачка" в развитието на неговия Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" подновяват ангажиментите си във Висшата лига след успехи в Лига Европа, финала на Карабао Къп и Купата на Футболната асоциация, търсейки първа победа при визита на Ливърпул от януари 2016-а насам. Знаков успех извън "Олд Трафорд" е може би единственото, което липсва в дебютния сезон на нидерландеца начело на манчестърци, след като тимът загуби при гостуванията си Манчестър Сити и Арсенал по-рано през кампанията.

"Това е следващата крачка, която трябва да направим. Мисля, че досега имахме силни представяния далеч от дома. Стадионът е с еднакви размери навсякъде, съдиите са общо четирима, топката е кръгла, има въздух в топката. Трябва да играем така, че да ги накараме да играят нашия футбол", започна той. Юнайтед са наясно, че публиката ще е твърдо зад Ливърпул в неделя вечер, като победа за мърсисайдци ще им даде ново самочувствие в битката за топ 4. "Червените нямат загуба в шест поредни домакински срещи с манчестърския си съперник.

"Знаем какво ни чака от трибуните и трябва да се справим с това. На нашите играчи им харесва това, обичат да играят в такава атмосфера. Бил съм на "Анфийлд". Очаквам с нетърпение мача с тях, познавам обстановката, ще бъде страхотно и враждебно спрямо нас, но това ни допада".

Когато двата тима се срещнаха за последно в дома на мърсисайдци, Ливърпул стигна до категоричен успех с 4:0 и бе близо до куадрупъл. Сега Юнайтед са единственият отбор с шансове за спечелване на всички четири трофея, за които се бори, след като вече взе Купата на Лигата. Независимо от впечатляващата си форма, тимът е далеч от лидера Арсенал в битката за титлата в Англия - на 11 точки, въпреки че има мач по-малко спрямо "топчиите". Въпреки това, след като отстраниха Барселона в Лига Европа и са вече четвъртфиналисти за ФА Къп, момчетата на Тен Хаг със сигурност не биха отказали да добавят още купи във витрината си до края на сезона.

"Не говорим за куадрупъл. Всички погледи са насочени върху следващия ни мач, голям сблъсък. Двубоят ще бъде страхотен и сме развълнувани да бъдем част от него. Куадрупълът е тема за мечтатели. Това е за феновете, хубаво е, но не е за нас и играчите го знаят. Те не се разсейват с тези красиви мечти, така че може вие да си помечтаете, но ние не го правим", добави мениджърът на Юнайтед.