Ерик тен Хаг не остана напълно удовлетворен от завършващите удари на Манчестър Юнайтед, независимо от класическия успех на тима над Нотингам Форест с 3:0 у дома. Юнайтед се завърнаха към Висшата лига след паузата за Световното първенство, като се добраха до комфортна победа, която ги поставя на точка зад четвъртия Тотнъм.

Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал бяха точни до почивката, но "червените дяволи" направиха няколко пропуска след почивката, преди резервата Фред да оформи крайния резултат. Именно тези пропуски бяха аспект от играта, върху който наблегна нидерландският специалист.

"Това казах в съблекалнята, че трябва да вкарваме повече голове. Създадохме толкова много възможности и въпреки това трябваше да чакаме до заключителните минути за третия гол. Трябваше да се разпишем далеч по-рано. Малко след почивката имахме два отлични шанса, за да убием интригата. Животът ни щеше да се улесни. Има много мачове до края - ако отбелязваме третия гол, това ще ни спестява енергия, което е важно за футболистите, но и за техния прогрес, трябва да сме по-ефективни. Разполагаме с играчи, които могат да бележат - Марсиал и Рашфорд са голмайстори, Бруно Фернандеш може да вкарва. Имаме много реализатори, но трябва да сме безпощадни пред гола", започна той за Prime Video.

Тен Хаг вече потвърди, че клубът ще търси нападател през януарския трансферен прозорец след напускането на Кристиано Роналдо. Той бе запитан за преминаването на Коди Гакпо в Ливърпул, имайки предвид факта, че офанзивният футболист дълго време бе спряган с трансфер на "Олд Трафорд".

"Не говоря за единични случаи. Търсим офанзивни играчи, търсим нападател. Ще бъде добре за нас, защото ни предстоят още двубои, един на всеки три дни и ще е трудно. Ако искаш да стигаш далеч в турнирите, в които участваш, трябва да имаш по-широк състав, за да покриваш дадени липси. Мисля, че винаги сме на пазара, но трябва да бъде спазен спортният и финансов критерии, и да направим всичко възможно, за да привлечем футболиста, от който имаме нужда", добави специалистът.

Юнайтед гостуват на Уулвърхемптън в следващия си мач в събота, 31 декември, от 14:30 часа българско време.