Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг остана крайно недоволен от загубата с 2:4 от испанския Кадис в контрола. Победителите са едва 19-и в Ла Лига, но бяха по-мотивирани и спечелиха. 

Без голяма част от основния си състав, Червените дяволи заминаха на лагер в Испания, като все пак в двубоя участие взеха сериозни имена като Марсиал, Уан-Бисака, Ван де Беек, Линдельоф, Дубравка и младия Гарначо. 

Антъни Лосано обаче вкара два бързи гола за Кадис, след което Марсиал намали от дузпа, а Коби Менуу изравни за англичаните малко след паузата. Последваха обаче още два гола за домакините, които спечелиха престижен триумф. 

„Беше видно, че проспахме първите 15 минути. Готвихме се за мача и знаехме, че те са опасен опонент на бърза атака, но точно така ни вкараха втория гол, а това е недопустимо. Просто не се бяхме събудили. В средата на терена бяхме надиграни сериозно, което е неприемливо“ ядосан бе Тен Хаг. 

„Първият гол падна след  статично положение, при което имахме лоша организация и дисциплина. Постепенно се върнахме в мача, изравнихме, а трябваше да получим и втора дузпа. И все пак това е добър урок, особено за младите играчи, защото те видяха, че малките грешки имат големи последствия и можеш да загубиш мач. Представянето ни в първите 15 минути обаче не трябва да се случва“ добави той. 

Юнайтед играе с Бетис в събота в друга контрола, след което подновява сезона с мач срещу Бърнли за Купата на Лигата на 21 декември.