Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг се е произнесъл относно бъдещето на Кристиано Роналдо на „Олд Трафорд“. Според информацията на „ESPN“, Тен Хаг е провел разговор с шефовете на клуба след публичното изявление на португалския футболист. Нидерландският специалист е обявил, че Кристиано не трябва повече да играе за „червените дяволи“.

37-годишният футболист каза в интервю за британския журналист Пиърс Морган, че се чувства предаден от Манчестър Юнайтед и посочи, че са се опитали да го изгонят от "Олд Трафорд". Португалският футболист подчерта, че не уважава Тен Хаг и добави, че семейство Глейзър, което притежава Манчестър Юнайтед, не се интересува от спортните резултати на клуба.

„Тен Хаг съобщи позицията си лично на клубните шефове Джоъл Глейзър, Ричард Арнолд и Джон Мърто. Заради тази среща той отложи семейната си почивка. Футболистите на Манчестър Юнайтед са бесни на Роналдо, а клубът в момента обмисля какви процедури според закона и наредбите може да започне срещу Кристияно, чиято месечна заплата е над два милиона евро. Тен Хаг иска Роналдо да напусне клуба още през януари следващата година, тъй като португалецът се опита да наруши единството на отбора с този ход", посочва ESPN.

Роналдо има договор с Манчестър Юнайтед до юни следващата година. Той изигра 16 мача за "червените дяволи" през този сезон, вкара три попадения и направи две асистенции.