Манчестър Юнайтед вече мисли сериозно за новия договор на Маркъс Рашфорд, който е възроден след идването на новия мениджър Ерик тен Хаг, пише „Дейли Мейл”. 

Нападателят е в последната година от настоящия си контракт, който му носи по 200 000 паунда на седмица. В него обаче има клауза той да бъде удължен от клуба за един сезон, което със сигурност ще бъде направено. 

На „Олд Трафорд” са твърдо решени да задържат Рашфорд с нов договор, особено след като през лятото се появиха информации, че негови представители са се срещнали с хора от Пари Сен Жермен. 

Вчера Рашфорд стана на 25 години, ден след като реализира своя гол №100 за Юнайтед, което бе още едно потвърждение за възраждането му през този сезон. Ерик тен Хаг счита играча за ключова фигура в състава и силната му игра може само да го радва. 

Предполага се, че самият футболист също иска да остане в клуба, в който играе от 7-годишна възраст и макар че до края на 2022-а година едва ли ще се стигне до споразумение за новия му контракт, особено ако отиде на световното първенство, от Юнайтед със сигурност ще активират клаузата му за оставане за още един сезон. След това спокойно ще се преговаря за удължаването на договора му.