Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо наруши мълчанието си след скандала, който предизвика по време на мача с Тотнъм в сряда. 37-годишният нападател отказа да влезе от пейката за Манчестър Юнайтед при победата 2:0 над „шпорите“. Той се прибра демонстративно в съблекалнята малко преди края на мача.

От клуба не оставиха поведението на Роналдо без последици. Португалецът бе изваден от състава на Манчестър Юнайтед за съботното дерби с Челси. Решението взе мениджърът Ерик тен Хаг.

Кристиано публикува изявление в социалните мрежи. То изглежда като опит за извинение за случилото се. Роналдо  декларира, че ще продължи съвестно да изпълнява професионалните си задължения и да защитава интересите на клуба.

Ето какво написа португалецът:

„През цялата ми кариера винаги съм се опитвал да живея и играя, показвайки уважение към колегите си, съперниците и треньорите. Това не се е променило. Аз не съм се променил. Аз съм същият човек и професионалист, какъвто съм през 20-те години, в които играя елитен футбол, и уважението винаги е имало важна роля за мен в процеса на взимане на решения.

Започнах много млад и примерът на по-големите и по-опитните беше важен. След това самият аз се стараех да бъда пример за младите във всички отбори, за които съм се състезавал. За съжаление, това невинаги е възможно и понякога страстите взимат връх.

„В този момент чувствам, че трябва да продължа да работя усилено в Карингтън, да подкрепям съотборниците си и да бъда готов за всичко във всеки мач. Да се огъна под напрежението не е опция и никога не се е случвало. Това е Манчестър Юнайтед и трябва да останем единни. Скоро отново ще сме заедно“.