Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг бе много доволен от победата над Арсенал и определи Антъни като „липсващото парче“ на отбора. 

Бразилецът се разписа още в дебюта си и помогна за победата с 3:1 над лондончани, която бе 4-а поред за Червените дяволи, които продължиха силната си серия. 

„Много бързо видяхте неговия потенциал. Той ще бъде заплаха във Висшата лига. Липсваше ни играч на дясното крило, защото въпреки че Санчо и Рашфорд могат да играят там, аз предпочитам да действат отляво, така че ни трябваше играч за позицията отдясно. Той просто бе липсващото парче в отбора, тъй като може да дриблира и да създава положения. Видя се, че е много качествен футболист“ доволен бе Тен Хаг, който похвали отбора си за показания характер. 

„Трябва да продължим да натискаме и да тренираме. Още от първия ми ден тук поставихме високи стандарти и искаме да изградим манталитет на победители. И вече сме тръгнали по този път. Все още обаче сме далеч. Момчетата знаят, че трябва да се подобрят, за да започнем да печелим трофеи“ добави той. 

„Показахме много добър дух в мача, в който изиграхме много силни първи 10 минути. След това ритъмът ни бе нарушен, но продължихме да се борим и  останахме спокойни. Арсенал разбира се имаше шансове, но и ние също и вкарахме хубави голове. Можем да подобрим доста неща и това ще се случи. Важното е, че когато получи удар, отборът реагира. Хареса ми именно този манталитет. Защитавахме се на ниво и знаехме, че трудно ще ни пробият“ каза още Тен Хаг.