Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг демонстрира, че ще действа безкомпромисно начело на "червените дяволи" и думата му трябва да бъде закон сред футболистите.

След като официално бе потвърдено, че нидерландецът поема тима от новия сезон, треньорът се срещна индивидуално с всеки от играчите на Юнайтед, а за да затвърди казаното, е изпратил и имейл до футболистите. В него подробно е описал очакванията си и е подчертал дебело, че в съблекалнята няма да има място изтъкването на индивидуалности.

Както и че неуспехите от миналия сезон не бива да бъдат повтаряни, а най-близката краткосрочна цел е завръщане в топ 4 през пролетта на 2023-та и участие в Шампионската лига.

Слабите представяния на терена бяха примесени със слуховете за недоволство в съблекалнята и сдърпвания между играчите на тренировки. А Тен Хаг е категоричен, че на тези неща ще бъде сложен край, пише webcafe.bg. Посланието му е следното - който не поставя отбора на първо място, ще си понесе последствията.

Тен Хаг набляга и на това, че ще вкара футболистите си в перфектна форма, ако се отнасят с доверие към него и застанат зад гърба му. The Sun цитира свой източник:

"Новият треньор изпрати имейл на играчите от първия отбор, в който им пише, че футболът е отборна игра и никой играч не е по-важен от друг. Неговият акцент е изцяло върху колектива, въпреки че Юнайтед притежава звезди от световна класа. Той иска играчите да тренират с по-висока интензивност, така че всяка сесия да е като официален мач за тях.

На играчите им беше казано, че тяхната физическа подготовка ще е най-добрата, в която са били и че ако се придържат към неговите методи и изисквания, и го подкрепят, нещата ще потръгнат.  В противен случай са аут. Ще бъдат пришпорвани и пришпорвани, докато не се оправят. А които не издържат на това, ще бъдат заменяни с някои от обещаващите младоци."

Твърди се също така, че Tен Хаг ще ползва модела на сър Алекс Фъргюсън, за да постигне успех. Източникът на таблоида добавя: "Той ще прави като Фърги, който знаеше абсолютно всичко за своите играчи и не търпеше тъпотии. Тен Хаг също няма да търпи."

Началото на нидерландеца на "Олд Трафорд" със сигурност е обещаващо. Собствената му доказана философия в съчетание с изпитаните методи на сър Алекс дават надежда за излизане от кризата.

Специалистът обаче ще трябва да извлече най-доброто от звездите си и да направи точните трансфери, с които Юнайтед да си възвърне позициите на домашната сцена и в Европа.