Бившият нидерландски национал Рафаел ван дер Ваар посъветва сънародника си Френки де Йонг да използва шанса и да премине в Манчестър Юнайтед. Полузащитникът на Барселона Де Йонг се превърна в основна трансферна цел на „червените дяволи“ през това лято, но засега не е склонен да напусне испанския гранд.

Заради лошото си финансово състояние каталунците може да бъдат принудени да продадат футболиста. Манчестър Юнайтед е готов да предложи около 45 милиона паунда, но Барселона настоява за около 70 милиона.

„В Манчестър Юнайтед той ще се чувства като в националния отбор, тъй като  би бил единственият с подобен тип качества. Аз бих преминал в този тим, ако бях на негово място“, коментира Рафаел ван дер Ваарт, цитиран от БТА.

„Висшата лига е рай за полузащитниците. Играта само изглежда бърза, защото футболистите бързо губят топката. Аз например се забавлявах там“, заяви бившият футболист на Тотнъм.

„Френки е толкова добър в националния отбор на Нидерландия, защото е единственият полузащитник с такъв тип качества и прави каквото иска. В Барселона са още Педри, Гави, Бускетс и т.н. Там трябва да се приспособява“, обясни Ван дер Ваарт.

Снимка: БГНЕС