Димитър Бербатов също се присъедини към критиките по адред на Манчестър Юнайтед и призова Хари Магуайър да бъде изваден от отбора за известно време. 

Бившият нападател на Червените дяволи коментира, че представянето в дербито срещу Сити е било „неприемливо” и бе крайно разочарован от загубата с 1:4. 

„Бях ядосан и натъжен от играта на Юнайтед срещу Сити. Това представяне бе неприемливо. И не говоря само за второто полувреме. Юнайтед нямаше план за мача или ако имаше такъв, определено не бе изпълнен. В същото време съперникът експлоатира слабостите на Червените дяволи” заяви Бербатов пред Betfair. 

„Всичко от този мач бе разочароващо. Юнайтед бе непостоянен и не видях ясна идея по отношение на играта. На хартия те имат талантлив състав, но това не се вижда на терена. Самите играчи трябва да се запитат: Какво повече мога да направя? Необходимо е да поемат повече отговорност” добави той. 

„По мое време в Юнайтед имаше някои страхотни лидери като Неманя Видич и Уейн Руни, а когато нещата не вървят, винаги под прицел е капитанът. Хари Магуайър може да играе по-добре и той го знае. Трябва да коригира позицията си на терена и да работи върху взимането на правилни решения. Не е лесно, когато си под напрежение, но това е природата на този клуб и трябва да се справиш. Може би Ралф Рангник трябва да даде почивка на Магуайър и шанс на някой друг” каза още Бербатов.