Клубовете от Висшата лига са на крачка от нов трансферен рекорд. Часове преди затварянето на трансферния прозорец те са похарчили 1.25 млрд. паунда (1.36 млрд. евро) за нови футболисти.

Очакванията са да бъде счупен рекордът за най-много вложени пари в рамките на един трансферен прозорец, който е 1.425 млрд. паунда от лятото на 2017 година, пише "Дневник".

Дотук два клуба са похарчили над 100 млн. паунда - Манчестър Юнайтед и завърналият се в елита Астън Вила. Половината от клубовете са счупили собствените си рекорди, като новакът Шефийлд Юнайтед го направи четири пъти.

Манчестър Юнайтед попадна в центъра на вниманието с привличането на Хари Магуайър за 80 млн. паунда, което го превърна в най-скъпия защитник в света. Арсенал е трети в класацията дотук, като също счупи собствения си рекорд със сделката за 72 млн. паунда за нападателя Никола Пепе от Лил.

Към 1 август Висшата лига изоставаше от дейните испански клубове. Към онзи момент представителите на Ла Лига вече бяха похарчили 1.06 млрд. паунда, а английските клубове бяха дали 922 млн. паунда.