Брайтън тресна с 1:0 Манчестър Юнайтед и със спечелените три точки си гарантира оставането във Висшата лига.

"Чайките" вече стигнаха до заветните 40 точки и вече може да дишат спокойно за бъдещето си. Единственото попадение в мача заби Паскал Грос (57).

С тази победа Брайтън се изкачи до 11 място, като записа първа победа в последните си осем мача. Юнайтед е твърдо на второ място, но за пореден път разочарова с играта си и логично загуби.

Момчетата на Жозе Моуриньо бяха твърде припряни и с нищо не показаха, че заслужават да вземат дори точка. 


Юнайтед започна атакуващо мача и още в началото натисна здраво "чайките". Така се стигна до петата минута, когато гостите стигнаха до страхотно положение.

Тогава Рашфорд центрира от фаул и Фелаини с глава опъна мрежата, но попадението бе отменено поради засада. Тази ситуация стресна домакините и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

В 7-ата минута Брайтън можеше да поведе. Дейл Стивънс се освободи от защитата на Юнайтед и стреля остро, но топката мина до гредата.

Последва и ново положение за "чайките", но Давид де Хеа показа класа и отрази удар на Паскал Грос. Последваха нови положения за домакините, но отново Де Хеа бе непробиваем.

В 25-ата минута Рашфорд нанесе страхотна тупалка, но отново не се стигна до гол. Десет минути по-късно Грос се откъсна сам срещу Де Хеа, но не успя да го преодолее. До края на полувремето играта се водеше основно в средата на терена, без сериозни голови положения.

Гостите започнаха атакуващо и второто полувреме, но отново не успяха да вкарат. В 50-ата минута с пропуск се отчете Пол Погба.

Осем минути по-късно Брайтън вкара. Тогава Искиердо центрира отлично и Паскал Грос с глава вкара, въпреки че Маркос Рохо се опита да избие топката.

След час игра "чайките" скочиха за дузпа за нарушение срещу Антони Нокерв, но такава не бе отсъдена. Последва ново положение за домакините, но Искиердо изпусна да вкара.

Юнайтед можеше да изравни, но Рашфорд отново не намери целта в 71-ата минута. Секунди по-късно и Джеси Лингард бе неточен. До края Юнайтед натисна здраво, но с пропуски се отчетоха Марсиал и Лингард. Така Брайтън взе важна победа и почти сигурно остава във Висшата лига.